dissabte, 5 de setembre del 2009

REVISTA EFÍMERA DE L'AULA DE POESIA DE BARCELONA. 9 de setembre de 2009.

i



us conviden a la

REVISTA EFÍMERA

de l’Aula de Poesia de Barcelona

amb la participació d’

+


Dimecres 9 de setembre. 19.30

Espai d’art Cincómonos

Consell de Cent, 283. Barcelona

Coordinat i presentat per J. A. Arcediano.






José Peral Jiménez (Scotta) nascut a Campillos, Málaga, l’any 1962, és poeta, narrador, dramaturg i compositor. La música constitueix una presència constant i imprescindible a la seva vida, que ha derivat en contactes i col·laboracions amb diversos grups de rock, cantautors i cantaores, alguns dels quals fan servir els seus versos com a matèria prima de les seves composicions. Fou membre fundador del grup DDT, vocalista als seus inicis i lletrista al llarg de tota la trajectòria del grup. Des de 1998 ha presentat la seva poesia acompanyat a la guitarra per diferents artistes (Paco Guerrero, Remvives, Pepa Niebla i en l’actualitat per Francisco Jiménez Escribano, El Curro). Forma part de l’Academia Iberoamericana de Poesía, mitjançant el seu capítol malagueny. Practica la poesia com a eina de lluita, com a crit de protesta, tot i que també s’expressa en altres registres, com la poesia amorosa. Ha publicat, en poesia, els llibres Yo, Rimbaud; El taller de las campanas; Los cuernos del diablo; La rebelión de los niños muertos; De las sombras a la violencia; El día que amanezca; ¡Agua! i Diario de un mes de enero.





Francisco Jiménez Escribano (El Curro)

Nascut a Campillos l’any 1988, va iniciar la seva relació amb la guitarra als vuit anys, i dos anys després, de la mà de J. Carlos Jiménez Lérida, va començar a orientar-se cap al flamenc. L’any 2000 va ingressar al Conservatorio de Campillos, complementant els seus estudis acadèmics amb el contacte amb el flamenc del carrer mitjançant El Soli. Ha format part de diferents comparses de Málaga i Campillos. Des de 2006 comparteix escenari amb Scotta, treballant en la fusió de poesia i flamenc. L’any 2008 han participat junts en la gravació d’un CD benèfic, Proyecto Múltiple, per a l’Asociación de Esclerosis Múltiple de Campillos, amb el tema Otoño en Manhattan. Des de 2007 continua els seus estudis de manera autodidacta, a la vegada que s’endinsa en altres estils com el Blues i el Rock and Roll. l’any 2008 entra a formar part del grup de Rock DDT com a baixista i de l’orquestra Tropical Sound com a guitarrista, a la vegada que funda el grup de flamenc-fusió Changüay, a càrrec de la guitarra i la música. Col·labora com a guitarrista i baixista a la gravació del disc Hechizos de colores del grup alacantí de flamenc-fusió Caramala. Actualment reb classes del guitarrista flamenc J. Juan Pantojas i treballa conjuntament amb el cantaor Pepe el Pelúo.







Cristóbal Carrasco Bermudo (Ask)

Campillos, 1977. Ha format part des de molt jove de la companyia dramàtica Savia Nueva i ha col·laborat amb la ràdio Onda Cálida. Amb el seu company, gran amic i poeta J. P. J (Scotta), que li obrí les portes del món de la poesia, va codirigir Espejos de Soledades, programa de ràdio dedicat al gènere poètic, així com el certamen anual de José María Hinojosa, al qual apareixen les seves primeres aportacions poètiques. Però serà a la universitat malaguenya on el poeta trobarà el marc propici per a encetar la seva pròpia veu. Estudia Filologia Hispànica i participa activament en certamens literaris, sobre tot en nombrosos recitals de diversa índole. Apareixen alguns poemas publicats a la revista filològica La pluma y el tiempo, de La rebelión de las sombras, obra inacabada. Finalitza els seus estudis l’any 2003 i comença una nova vida a Catalunya. És autor, entre d’altres, de les obres Memorias de Acanto, Fiebres, Premonición de los espacios i l’esmentada La rebelión de las sombras. Actualment alterna la seva residència entre Cadaqués i Barcelona.


No hi falteu. Esperem compartir amb tots vosaltres aquesta vetllada poètica.

1 comentari:

quan ha dit...

bean baghair again reviewTwo Harry Potter actors nominated at Irish Film an...
2010 World of Harry Potter calendars now available...
Half-Blood Prince nominated for Bafta awards
Swish and Click
Two Harry Potter actors nominated at Irish Film an...
Harry Potter: The Musical is one of the best viral...
Hagrid's Hut at Wizarding World of Harry Potter Re...
Letter to Teddy Lupin Contest
Easter Edition of The Quibbler Now Online